Danny's Wijn Klassieke Kelderwijnen

Minderwaardige druiven…..

Het is natuurlijk helemaal niet moeilijk om een interessante wijn te kopen, zeker als je voldoende hebt om te besteden.
Je loopt de wijnspeciaalzaak binnen en roept tegen de dienstdoende wijnkenner dat het niet uitmaakt wat het kost, als het maar lekker is.
Daarna worden je de mooiste Grosses Gewäches, Bordeaux met naam en faam en Pulignys aangereikt. Fantastisch natuurlijk, maar het prijskaartje idem dito.
Niet dat ik nou echt bespaar op wijn, ik loop liever nog wel een tijdje door op mijn al iets versleten schoenen. Maar een koopje is toch ook wel eens lekker.
Maar ja, wijnen met naam kosten nou eenmaal iets meer….. Het zal wel een kwestie van vraag en aanbod zijn denk ik dan maar.

Om nog eens leuke, verrassende en spannende wijnen te drinken voor een schappelijk prijsje moeten we toch echt onder in het schap zijn.
Daar waar de wijnen staan die gemaakt zijn van de minder bekende en moeilijker uit te spreken druivenrassen.
Voor onder de 10 euro komen we al snel bij een knisperende Melon de Bourgogne, onder de naam Muscadet op de markt gebracht (anders verkoopt het waarschijnlijk helemaal niet!).
Ook rond een tientje een Cannonau di Sardenga Riserva: zonnig rood fruit, mooie houttonen en zuren die nooit vervelen.
Wil je wat stevigers vraag eens naar een Aglianico uit Calabrië of Campanië met zwoel zwart fruit, kers en pruim en weer die fantastische Italiaanse zuren waardoor de wijn nooit vervelend log wordt.
Een Encruzado uit de Dão zal je ook enorm verrassen door zijn frisheid, vulling en spannende rijpe en rijke tonen (eet er maar eens een kreeftje bij 🙂 )

Mencia uit Bierzo, een Pacherenc du Vic-Bilh of een Xarel-lo zonder bubbels, ja er valt nog voldoende te ontdekken en dat allemaal voor Hollandse prijzen…..

Met vineuze groet,

Danny

Reactie achterlaten